Om mig

Halva mitt liv levde jag på en mörk plats med självdestruktivitet och missbruk av alkohol och narkotika. Innan jag lyckades bli drogfri år 2003, var jag också “försökskanin” för olika behandlingsideologier. Synsätt på behandlingsmetoder har verkligen varierat genom åren, jag lyckades överleva dem alla!! En del av detta mitt liv kan du se i de 4 dokumentärerna här på min hemsida under rubrik “TV”.

Av en slump träffade jag Tom Alandh år 2001. Tillsammans med fotografen Björn Henriksson har han följt mig och min familj under 19 års tid. Ingen av oss kunde ana då vad som skulle komma ut av detta samarbete.

Har arbetat som behandlare på Korpbergets behandlingshem, där jag också fick en 3-årig utbildning till alkohol-och drogterapeut. Korpberget arbetar med 12-stegsfilosofin som grund, vilket innebär en helhetssyn på människan -verktyg att kunna leva ett drogfritt liv.

Eller som Tom skriver om mig:

Egentligen skulle Pia ha varit död för länge sen med tanke på det liv hon levt, istället är hon en av de mest levande människor jag känner. Jag tror att det till en del beror på att hon är seg och envis som få, men än mer på att hon aldrig tappat bort sin familj. Hennes mor och hennes barn har alltid funnits i hennes närhet även när hon haft det som svårast, därför att det är så lätt att tycka om Pia, Mycket på grund av hennes humor som alltid besegrar tårarna. Kan man skratta även när man är längst nere på botten, då kan man också resa sig upp och gå vidare, som en människa bland människor.

Tom Alandh